Експерти ще пишат стратегията за развитие на туризма до 2020 г.

Асен Василев е категоричен, че това е един най-важните сектори в българската икономика

Експерти от бранша заедно с представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще пишат дългосрочната стратегията за развитие на българския туризъм за периода 2014-2020 г.

Решението е било взето след среща на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев с 16 представители на туристическия бранш - хотелиери, ресторантьори, туроператори, инвеститори и туристически организации. Всички са се обединили около тезата, че стратегията е една от важните стъпки за бъдещо развитие на отрасъла, съобщиха от МИЕТ.

Друга важна мярка за развитие на бранша е и приемането на наредбите към наскоро одобрения Закон за туризма. Управляващите и представителите на сектора са се договорили и за създаването на медийно звено към работната група по маркетинг и реклама към Националния съвет по туризма. Целта на тази промяна е да бъде улеснена комуникацията между бранша и потребителите на туристически услуги.

"Туризмът е сред най-важните сектори в българската икономика, който дори и в периода на криза бележи траен ръст и създава работни места", коментира Асен Василев. По думи му трябва да се използват предимствата на страната като туристическа дестинация, за да продължаваме да привличаме туристи.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | стратегия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини