ДЖОБС намали лихвените нива

Промяната ще обхване както бъдещите, така и настоящите близо 200 финансирани проекти

128 ~ 1 мин. четене

Микрофинансираща институция ДЖОБС (МФИ ДЖОБС) намали лихвения процент за финансиране на микро фирми с 0.5 процентни пункта. Новината бе съобщена на официалния сайт на дружеството, което е част от Българската банка за развитие.

Намалението, считано от 1 февруари 2013 г., е част от обявената в края на миналата година стратегия на дружеството за предоставяне на финансиране на микро и малки предприятия при по-добри лихвени условия. Промяната е в сила както за нови кредити и лизинги, така и за всички финансирани до момента близо 200 проекта на микро компанинии на обща стойност над 5 млн. лв.

МФИ ДЖОБС отпуска кредити и лизинг до 50 хил. лв за закупване на техника, финансиране на инвестиционни проекти, както и заеми за оборотни средства. Срокът за погасяване на инвестиционното финансиране е до 5 години, а на оборотните кредити – до 2 години. Погасителните вноски и гратисният период се договарят според инвидивуалните нужди и прогнози за паричните потоци на всяка фирма.

МФИ ДЖОБС планира до края на 2014 г. да предостави финансиране на над 600 микро и малки компании в общ размер над 20 млн. лв. Микрофинансиращата институция разполага с три собствени офиса и бизнес мрежа от близо 40 посредници на територията на цялата страна.

Подкрепи Economic.bg