Държавата плати на миньорите в Бургас, за да спрат стачката си

НЕК е изплатила задължението си от 520 хил. лв. на "Топлофикация-Сливен" - сума, с която доставчикът на топлинна енергия би могъл да се разплати с "Мина Черно Море - Бургас" ЕАД

Изцяло държавната Национална електрическа компания ЕАД (НЕК) е изплатила задължението си от 520 хил. лв. на "Топлофикация-Сливен" - сума, с която доставчикът на топлинна енергия би могъл да се разплати с "Мина Черно Море - Бургас" ЕАД, съобщиха от НЕК.

Тази сутрин 50 миньора от нощната смяна в бургаския рудник останаха на 300 метра под земята в знак на недоволство. Демонстрацията е заради неизплатени заплати и осигуровки от август насам, предаде kmeta.bg.

На практика, това принуди държавата, която чрез "Български енергиен холдинг" ЕАД (БЕХ) държи 100% от НЕК, да намери спешно пари, за да се опита да спре стачката в мината.

"Въпреки тежкото наследство, новото ръководството на НЕК прави всичко възможно да изпълнява ангажиментите на компанията по търговските й отношения с контрагенти", започва съобщението на обществения доставчик на електроенергия.

"Новото ръководство на НЕК предприема плащания по търговските си отношения с контрагенти, съобразявайки се с приходите на компанията", посочват още от държавното дружество.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НЕК | фантастико | Елин Пелин

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини