Heineken продава клона си в Мексико за $1.2 млрд.

Очаква сделката да бъде финализирана до края на годината

Бирената компания Heineken подписа обвързващо споразумение за продажба на мексиканския си клон за пакетиране "Емпак". В съобщение до медиите от компанията обявиха, че общата цена на сделката възлиза на 1.225 млрд. долара (933 млн. евро).

Холандската компания, чиято централа се намира в Амстердам, уточни, че продава "Емпак", за да съсредоточи ресурсите си изцяло върху производството на бира, маркетинга и продажбата на своите марки бира от световна класа.

Heineken купи "Емпак" преди четири години в рамките на придобиването на "Фемса Сервеса". От компанията смятат, че "продажбата на "Краун", която е глобален лидер в потребителското пакетиране, ще бъде от полза за развитието на "Емпак" в дългосрочен план". Очаква се сделката да бъде финализирана до края на годината.

Heineken е основана в Амстердам през 19-ти век. Компанията продава над 200 марки бира и сайдер, включително Amstel. Heineken дава работа на 70 000 души в цял свят. Базираната в Пенсилвания компания "Краун Холдингс" дава работа на 21 300 души в 40 страни.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: сделка | бира | Heineken | Мексико | дисертацията | фалшиви болнични

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини