Най-лесно е да се искат оставки в авиацията

За пореден път ще трябва да изграждаме нещо, което се е сринало, заяви премиерът Бойко Борисов

"Най-лесно е да се искат оставки, но защо за 20 години политическите ни опоненти не си мръднаха пръста за военната авиация". Това попита пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

"Предполагам помните, че при тройната коалиция се отчитаха 5-6 млрд. излишък на края на годината. Защо тогава БСП не смениха авиацията, не строиха магистрали и пречиствателни станции и нови болници? Изведнъж в нашето управление за пореден път се пада да изграждаме нещо, което се е сринало“, допълни Борисов.

В петък премиерът Бойко Борисов подкрепи военния министър Николай Ненчев, след като преди ден БСП и "Атака" поискаха оставката му заради тежкото състояние на бойната авиация.

В четвъртък вечерта премиерът се срещна с Николай Ненчев, след като по-рано през деня командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген . Румен Радев в рамките на няколко часа подаде и оттегли оставката си, след обещание от страна на премиера следващата година да бъдат отделени за ВВС още 80 млн. лв. 

Борисов заяви в петък, че е готов да "се напрегне бюджетът до дупка" и да се намерят пари за решаването на най-спешните проблеми на авиацията. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | оставка | коментар | Годеч | електронни медии