Ще поскъпне ли "Гражданска отговорност"?

Всяка компания ще прецени колко да повиши цената

„Застраховка "Гражданска отговорност" може да поскъпне, но малко. Всяка компания ще прецени колко да повиши цената – според автомобили и шофьори. 30% оскъпяване е нереалистично“, коментира Пламен Ялъмов от Асоциация на българските застрахователи в сутрешния блок на Бтв „Тази сутрин“

Промените в Кодекса за застраховане, приети от кабинета, предвиждат поскъпване на Гражданската отговорност за шофьорите. Това са прогнозите на застрахователите. Причина за това е 10-кратното повишение на лимита на отговорност при произшествие.

Очаква се промените да бъдат одобрени от депутатите най-рано през есента и да влязат в сила от началото на следващата година.

Пламен Ялъмов заяви още, че „има клиенти, на които няма да се оскъпи гражданската отговорност. Клиентът няма да плаща повече, отколкото трябва.“

„Има зависимост между доходите на човек и обезщетението, което ще получи. Затова в България се плащат по-ниски обезщетения“, допълни още той.

Застраховка Гражданска отговорност“ вече ще съдържа и сертификата „Зелена карта“, необходим за пътуване извън границите на Европейски съюз. До момента той се издаваше допълнително, като при някои застрахователи се заплащаше. С новите промени полицата ще може да се сключва и за срок от 3 години, а не както досега – за една.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: поскъпване | гражданска отговорност | промени | Томас Бах | търговци измами

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини