КРИБ настоява за стабилност срещу реформи

Организацията поиска с декларация среща с премиера за очертаване спешни мерки за растеж

13:00 11.02.2016

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ)  следи с особено безпокойство нарастващото международно напрежение, което очертава тенденция на преразглеждане на световни и европейски ценности и достижения. Формално тази тенденция е причинно-следствено свързана с бежанската криза и миграционния поток, но причините са много по-дълбоки, а  последствията от тях за нашата страна могат да бъдат  непредсказуеми и особено трудни за контрол. 

В тази връзка всякакви опити външната криза да се използва за решаването на домашни партийни и личностни конфликти изглеждат късогледи и по балкански тесногръди и нелепи. Това се казва в декларация на най-голямата работодателска организация, разпространена до медиите днес.

В тази ситуация КРИБ като представител на българските икономически оператори открито заявава, че:

-          Сега повече от всякога България се нуждае от стабилност и предсказуемост.

-          Правителството гарантира тази стабилност и предсказуемост и това трябва да продължи до края на мандата му.

-          България започна плавно да излиза от финансовата и икономическа криза, но икономиката още е далече от нужния ни растеж.

-          За устойчивия растеж е необходимо продължаването на реформите и ние твърдо настояваме правителството да не се отклонява от този курс. Накратко – стабилност срещу реформи.

За постигането на горните цели Управителният съвет на КРИБ иска спешна среща с Министър-председателя на Република България и ресорни министри, на която да бъдат очертани най-спешните мерки, гарантиращи стабилност и растеж. Ще искаме и поемане на съответни обвързващи ангажименти и от двете страни.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: икономика | реформи | пробиви | редовни полети

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини