Еврокомисията отпуска 20 млн. лв. за Хитрино

Парите ще бъдат по линия на земеделските програми

16:11 13.12.2016

Европейската комисия отпуска 20 млн. лева целева помощ за възстановяване на пораженията от взрива в село Хитрино. Решението е взето от работна група, създадена по инициатива на еврокомисар Кристалина Георгиева и с подкрепата на еврокомисарите Фил Хогън и Корина Крецу.

Средствата ще бъдат отпуснати по условията на програма за развитие на селските райони, съобщи министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева.

„Към момента Община Хитрино има проектна готовност за ВиК инфраструктура, улична мрежа и пътна мрежа на обща стойност 8 млн. лв.“, заяви Танева и допълни, че до края на тази седмица ще подпише заповед за отваряне на целевия прием за реализиране на тези проекти.

„В момента се води комуникация между екип на Министерството на земеделието и храните и местните власти в Община Хитрино за проектиране и проектна готовност за ремонт на разрушените общински сгради от взрива и реализиране на тези проекти“, обясни министър Танева. Очаква се веднага да бъде отворен и вторият прием, който е с остатъчна стойност 12 млн. лева. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пари | Европейска Комисия | Уошингтън поуст | нредба

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини