Най-тихата Tesla в света

Тя е дело на Art Studio Vilner

Най-тихата Tesla в света

Снимка: Vilner

4325 ~ 1 мин. четене

Последният проект на Art Studio Vilner за 2016 г., изпълнен именно на базата на Model X P90D, е амбициозна задача - моделът на Tesla да бъде с допълнително обезшумяване на интериора.

Екипът на ателието остава изумен от сериозната заводска изолация на колата, но въпреки това успява да отдели тотално салона в акустичен аспект, от случващото се на пътя. Това определено е най-тихата Tesla в света.

Интериорът е основно в тюркоазен цвят, който може да се асоциира с "цвета на електричеството".  Той е представен от предпазните колани и кантовете на стелките, като още по-електрически мотив представляват графиките имитиращи пистите на печатните електронни платки.

Такива в тюркоаз и с бродираното V на Vilner, са качени на седалките, в областта под подглавниците, като същият мотив, но в черно, е изобразен на гърбовете на предните две седалки. "Електрически писти" в тюркоазен цвят са бродирани дори от долната страна на козирката на таблото.

В екстериора се добавят детайли от карбон, като предният лип, корпусите на огледалата и задният спойлер, който е получил и Т лого с фин тюркоазен кант. Боядисаните спирачни апарати са още една препратка в "цвета на електричеството", свързваща екстериора със салона. Те могат да бъдат забелязани и зад 20-инчовите джанти, които Vilner преобразява в цвят Dark Plutonium Silver.

Vilner не пропуска да добави и комплимент към своето творение, а именно чанта. Тя е изработена от фина кожа, логото на Tesla Motors, избродирано с тюркоазен конец, бродерия с "електронните писти" и презрамка в унисон с предпазните колани, завършваща с карбонови катарами. Без съмнение това е най-ексклузивната Tesla, не само в България.

Подкрепи Economic.bg