Картата на дюните ще бъде актуализирана

България ще реализира общи туристически пакети с държавите от Западния път на коприната

11:56 27.06.2017

Министерството на туризма е поддало искане до Агенцията по геодезия, картография и кадастър за актуализиране на специализираната карта на дюните. Целта е да се обособят местата, където има дюни и те да се защитават, съгласно законоустановения ред. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по повод казуса с дюните на плажа "Несебър-Юг". Тя откри Втория международен семинар „По Западния път на коприната“, който се провежда днес в София.

„За втори път София е домакин на международно събитие от програмата на Световната организация по туризъм. Това поставя България на много високо място в организацията“, каза министър Ангелкова. 

Тя посочи, че Западният път на коприната е важен за промотирането на културно-историческото ни наследство. По думите й тази инициатива предоставя на България възможността да презентира съвместни продукти с държавите участници в тази инициатива.

„Много са страните, с които можем да реализираме общи туристически пакети и точно това е идеята на сътрудничеството в рамките на Световната организация по туризъм (СОТ), като акцентът е промотиране на културно-историческите обекти по пътя“, каза още министър Ангелкова. Тя посочи, че създаденият от Министерството на туризъм Регистър на туристическите атракции и онлайн платформата „Аз обичам България“, която стартира със 100-те национални туристически обекта са една част от инициативите, отразява една част от инициативите, които следва да се реализират по Западния път на коприната.

Стана ясно още, че проектът за промотирането на културно-историческия туризъм се реализира от СОТ, като това допълнително ще спомогне за утвърждаването на България като културно-историческа дестинация. В рамките на семинара ще бъдат направени анализи, които ще покажат кои са най-посещаваните обекти в отделните страни и ще се оформят онези културно-исторически забележителности, които ще бъдат приоритетни.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: проект | дюни | карта | актуализация | Николина Ангелкова | Западен път на коприната | туристически пакети

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини