Атанас Бобоков: Не сме сред класираните за активите на ЧЕЗ в България

Все още се очакват окончателните резултати от анализа на чешкото дружество

Да, братя Бобокови подадоха оферта за бизнеса на ЧЕЗ в България, но мисля че не сме класирани. Това заяви пред Economic.bg Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на „Монбат” АД. Той обясни, че предложението им е сред финалистите, но по думите му фирмата "няма шанс" да купи енергийното дружество. 

"Въпреки това, все още няма окончателни резултати от анализа на кандидатите за активите на ЧЕЗ", добави Атанас Бобоков.

Бъдещето на енергийната компания в България трябваше да бъде решено до края на месец септември тази година. Това каза в началото на август главният изпълнителен директор на ЧЕЗ Даниел Бенеш. Само преди дни обаче регионалният мениджър на ЧЕЗ за страната ни Карел Крал каза, че срокът за продажбата може да бъде удължен в хода на разговорите.

По неофициална информация кандидатите за покупка на ЧЕЗ са петима. До финалната права са стигнали „Приста Ойл”, собственост на Атанас и Пламен Бобокови, ТЕЦ „Бобов дол”, свързан с Христо Ковачки, чешката „Енерго-Про”, фотоволтаичната компания "Инерком груп" и енергийното дружество „Фючър Енерджи”.

Засега се знае, че
„Енерго-Про” са повишили офертата си до 300 млн. евро, която според чешки медии засега е най-високата. Преди това излязоха неофициални данни, че Ковачки е готов да плати 250 млн. евро за активите на ЧЕЗ в България, в които влиза и затворения ТЕЦ "Варна".
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЧЕЗ | бизнес | оферти | Монбат | финалисти | Атанас Бобоков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини