Bitcoin продължава да се обезценява

Цената на криптовалутата падна до 3850 долара за брой

Електронната валута bitcoin продължава да губи от стойността си и към 12 ч.  се търгува за 3 830 долара за брой. Криптовалутата поевтинява с над 1% спрямо цената на затваряне от сряда, а при сравнение с периода отпреди две седмици, когато се появиха спекулациите за забрана на търговията в Китай, електронните пари се обезцениха с 23%, или 1100 долара.
Натиск върху електронните пари оказа и изказването на Джейми Димон, главен изпълнителен директор на най-голямата американска банка JPMorgan Chase & Co. отпреди два дни. Той коментира, че bitcoin e измама и скоро ще се взриви. След неговите думи криптовалутата поевтиня с 11%.

Проблемите на криптовалутата обаче не спират до тук. Във вторник финансовият регулатор във Великобритания предупреди инвеститорите да внимават с фондовете, които набират средства чрез биткойни. От началото на тази година по този начин са набрани 2.1 млрд. долара, показват данните на финансово-технологичната компания Autonomous Next.

По-рано този месец Китай забрани първичното публично предлагане на крипровалута (ICO), a има и спекулации, че правителството планира да забрани изцяло борсовата търговия в страната. Китай е основният двигател на цената през тази година, но не е тайна, че основният интерес е заради възможността да се прехвърлят нерегламентирано средства чрез bitcoin търговия.

Две от най-големите борси в Китай - OKCoin и Huobi, обявиха, че засега не са получили никакво уведомление от регулаторните органи по този казус.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Bitcoin | криптовалута | биткой