Най-странните касови бележки в САЩ

По света има много куриозни случаи в сметката, която клиентите получават

Случаят с касовата бележка, която включваше и такса за "празен стол" в Созопол, породи много въпроси относно практиките на ресторантьорите. По света, оказва се, има всякакви случаи и BuzzFeed събира в материал най-странните сметки в САЩ. 

Тази касова бележка се превръща в хит в интернет пространството. Сметката е 34.93 долара, а бакшишът 18%. Клиентът обаче се оказва свещеник, който оставя съобщение: Давам на Бог 10%, защо вие да получавате 18%? Сервитьорката публикува бележката в социалната мрежа Reddit с отговора: Грешката е моя, господине, сигурна съм, че Исус ще плати наема и храната ми". Сметка, която възнаграждава доброто поведение на децатаХраната за бъдеща майка е безплатна в ресторант в Северна Калифорния. Управителят на заведението заговорил мъж и бременната му жена и шеговито попитал дали това е последното хранене преди раждане. Двойката получава сметката с -11.50 долара и пожелание за късмет. 


Забавните примери продължават с отстъпки за най-готиния човек, за този, който изглежда най-добре, за хубава усмивка и др. На касова бележка срещу име на клиента е записано "Дебели момичета"Клиент оставя коментар на сервитьора, вместо бакшиш и той гласи "Бихте могли да отслабнете с няколко килограма"

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | сметки | такса | заведения | отстъпки | празен стол | странни касови бележки