Пожарникари и полицаи пак протестираха в центъра на София

Ако заплатите не се увеличат до януари, протестите на служителите в МВР ще станат ежедневни.

Снимка: Facebook/СФС МВР

Навръх националния празник на пожарникарите, представители на органите на реда се събраха на протест в центъра на София. Пожарникари и полицаи отново напомниха за своите искания, които са повишаване на заплатите, а за тези, които се борят с огъня и нови униформи. Протестът се организира от Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФС МВР).

Служителите искат повишаване на месечните възнаграждения с 15%, което обаче правителството отказва да им даде сега с уверението, че ще го получат с след 1 януари. Ако това не се случи до януари, протестите на служителите в МВР ще станат ежедневни.

Пожарникарите демонстрираха пред сградата на парламента как по европейски стандарт в екип трябва да има поне по шестима души, за разлика от България, където най-често са по двама. Подобен протест има довечера и във Варна.

„Две години никое ръководство на МВР не е взело мерки за това във всеки противопожарен екип да има по трима души”, коментира зам.-председателят на най-големия полицейски синдикат Илия Кузманов, цитиран от БТА. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: протест | заплати | полиция | МВР | пожарникари | Сфс