EasyJet започва да изпълнява маршрути вътре в Германия

Също така компанията ще започне да изпълнява полети от Тегел до 15 международни дестинации

10:43 06.12.2017

Британската авиокомпания EasyJet ще започне да конкурира германската Lufthansa чрез полети във вътрешността на Германия, пише Reuters. Полетите, които ще излизат от столицата Берлин, ще стартират през януари. Това ще стане след планираното придобиване на части от обявилия несъстоятелност авиопревозвач Air Berlin.

Бюджетната EasyJet в момента изпълнява маршрути от летище Берлин-Шьонефелд до дестинации извън Германия. Сделката с Air Berlin ще позволи на британската компания да се премести на по-голямото, разположено в столицата, летище Тегел, което преди беше дом на Air Berlin.

Освен четири маршрута вътре в Германия до градовете Дюселдорф, Франкфурт, Мюнхен и Щутгарт, EasyJet ще започне да изпълнява полети от Тегел до 15 международни дестинации, сред които Цюрих, Виена, Париж, и ваканционни дестинации, включително Майорка. Всичко това ще стане от 5 януари.

От британската авиокомпания добавят, че планират повече маршрути от Тегел за летния полетен сезон, който започва в края на март. По този начин EasyJet ще се изравни с Lufthansa в конкуренцията за германските клиенти.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Германия | полети | авиокомпании | Lufthansa | маршрути | easyJet | международни дестинации