Фалшива тревога за балистична ракета стресна жителите на Хаваи

Хората са получили съобщение на мобилните си телефони

Фалшива тревога за приближаваща балистична ракета изплаши жителите на Хавайските острови, предадоха световните медии. Сигналът е подаден по грешка от служители на местния клон на управлението за извънредни ситуации.

Жителите на острова са получили съобщение, което гласи: "Заплаха от балистична ракета, идваща към Хаваи. Потърсете незабавно убежище. Това не е учение". 

По-късно говорителят на управлението Ричард Репоза заяви, че става дума за фалшива тревога и в момента тече разследване как се е стигнало до нея. Това обаче породи паника в хората на острова.

Сенаторът Брайън Шатц каза, че съобщението е в резултат на човешка грешка. Има предположения, че става дума за грешка на системата Амбър и съобщението и е било предназначено за тестване. В сайта на метеорологичната служба на Хаваи се съобщава, че то е било изпратено по погрешка.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Хаваи | балистична ракета | съобщение | фалшива тревога

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини