Най-гостоприемните германски градове за туристите

Интересно е, че големите градове не попадат в класацията

Снимка: Pixabay

Експерти от популярната интернет платформа за резервация на квартири Airbnb подреждат най-гостоприемните германски градове. Класацията е направена въз основа на рейтингите, подадени от потребителите през последната година. Интересно е, че такива големи градове в Германия като Берлин, Мюнхен и Хановер не могат да влязат в нея.

Първото място заема град Фюсен в Бавария. Почти 90% от гостите на града са му дали най-високия рейтинг. Както казват експертите, Фюсен има какво да предложи на туристите. Особено трябва да се хареса на алпинистите и любителите на природата, тъй като градът е заобиколен от езера и планини.

На второ място е Фулда, който е най-големият град в регион Източен Хесен. Казват, че е идеално място за любителите на историята. В центъра на града има бароков квартал със замък, църкви, паркове и градини от 18-ти век. В момента той получава над 86% от петзвездните рейтинги на интернет ресурса.

Топ 3 затваря Гармиш-Партенкирхен в Бавария. в Бавария. Преди година този град бе признат за най-гостоприемният в Германия. Гармиш-Партенкирхен е известен като ски курорт, но през летния сезон, планинските пейзажи привличат много туристи, планинари и планински велосипедисти.

В челната петица е и град Кайзерслаутерн, в центъра на природен парк, той е идеален за пешеходците и велосипедистите. В Топ 5 е и Олденбург.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Германия | Airbnb | най-гостоприемни градове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини