Търговци предлагат отмяна на услугата all inclusive в Турция

Заради тази система, туристите не напускат хотела, защото не искат да пропускат сутрешните, обедните и вечерните ястия, казват от Конфедерацията на турските търговци и занаятчии

Председателят на Конфедерацията на турските търговци и занаятчии (TESK) Бендеви Паландокен предложи да се премахне услугата all inclusive в курортите в страната.

"Заради тази система туристите не напускат хотела, защото не искат да пропускат сутрешните, обедните и вечерните ястия", казва той. Според него, ако системата бъде анулирана изцяло, туристите няма да прекарват дните си в хотели, а ще посещават повече забележителности и магазини, което значително ще съживи занаятчийския сектор, пише изданието Sozcu.

Той подчерта, че гостите на страната често пътуват само между летището и хотела и се връщат в родината си без да виждат историческата и културна красотата на турски градове. В допълнение, ръководителят на Конфедерацията на търговците настоява, че летовниците трябва навсякъде да виждат брошури, листовки и други рекламни материали за забележителностите на отделните райони на Турция.

Системата all inclusive в турските курорти се появи през 90-те години на миналия век. Тя се използва най-често от туристи от Русия и Германия.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Турция | хотели | курорти | all inclusive | отмяна | Конфедерацията на турските търговци и занаятчии