Акциите на Tesla достигнаха нов исторически връх

Днес компанията влезе в топ 10 на най-големите публични компании в САЩ

Акциите на Tesla достигнаха нов исторически връх

Снимка: Tesla

308 ~ 1 мин. четене

Акциите на Tesla достигнаха нов исторически връх в понеделник, тъй като инвеститорите продължават да залагат на компанията, ръководена от Илон Мъск. 

Книжата на компанията растат благодарение на спекулациите, че Tesla скоро ще се присъедини към щатския индекс S&P 500.

След старта на търговията в понеделник пазарната стойност на Tesla се увеличи до 321 млрд. долара, според FactSet. Това превръща концерна в 10-ата най-голяма публична компания в САЩ по пазарна стойност, надминавайки Procter & Gamble, съобщава CNBC.

След края на сесията в петък, когато акциите на Tesla достигнаха ново исторически високо ниво, те поскъпнаха с 12% от началото на търговията в понеделник. За годината акциите на Tesla отбелязват над 300% ръст. По-рано през юли Tesla надмина японския автомобилен производител Toyota, за да се превърне в най-големия автомобилен производител в света по пазарна стойност.

Само през юли акциите на концерна нараснаха с над 55%, след като през второто тримесечие компанията леко надмина очакванията на анализаторите за доставките.

Сега инвеститорите смятат, че компанията може да отчете четвърто поредно тримесечие на печалба, което би означавало, че концернът може да се включи в индекса S&P 500.

Подкрепи Economic.bg