Директорът на АДФИ: Уволниха ме, защото разкрих далавери по „Белене“

Теменужка Петкова вчера беше освободена "по взаимно съгласие"

56 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Освободената вчера "по взаимно съгласие" като изпълнителен директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) Теменужка Петкова е убедена, че уволнението й е заради разкритите по нейно време далавери около проекта за изграждане на АЕЦ "Белене". Пред националното радио Петкова заяви, че "основната причина всъщност е разкритията за "Белене".

"Това е една много голяма истина, която звучи много страшно, но е истина, за тяхно съжаление", категорична е бившата вече шефка на АДФИ.

Тезата й потвърди и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който в кулоарите на Народното събрание заяви, че Теменужка Петкова се разделила с поста си заради скандалните разкрития за АЕЦ "Белене" и електроразпределителните дружества.

"Госпожата, която аз само веднъж като премиер съм я виждал, са я изнудвали да бъде уволнена дисциплинарно, ако не се съгласи. Защо - защото тя разкри далаверите по "Белене", по "Хохегер" и забележете - по електроразпределителните дружества. Да сте чули нещо да се говори по тази тема 10 дни, освен за Цветанов, за ДАНС, за манс, за "Отряд 28", продължи бившият премиер.

Със своя заповед вчера министърът на финансите Петър Чобанов назначи за изпълнителен директор на АДФИ Гинка Драганинска. Тя беше начело на Агенцията по време на кабинета "Станишев", но в края на юли 2010 г. тогавашният финансов министър Симеон Дянков замени Драганинска с Теменужка Петкова.

Коментари: 0