Нова: Изпреварихме bTV и сме най-гледаната телевизия

Медията изпреварва основния си конкурент bTV при активното градско население (18-49 г.)

60 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Статуквото на телевизионния пазар у нас е нарушено. Поне така твърдят от националната ефирна телевизия "Нова телевизия", позовавайки се на данни на международна пийпълметрична агенция Mediaresearch, която от Нова телевизия определят като независима.

Изследване на Mediaresearch показва, че за октомври Нова ТВ е бил най-гледаният телевизионен канал в България. Това нарушава дългогодишната хегемония на bTV, която досега беше най-гледаната национална ефирна телевизия в България.

Според данните Mediaresearch делът на Нова ТВ при активното градско население (18-49 г.) е 19.4%. В същото време делът на основния конкурент bTV е 18%.

Месечният доклад, разпространяван официално от Mediaresearch, показва, че най-гледаните предавания в ефира на Нова ТВ са X Factor и VIP Brother.

В последно време екипът на Нова ТВ беше попълнен от редица известни лица, включително и от bTV. Най-известните лица, които смениха bTV с Нова са Ани Цолова и Виктор Николаев, които от "Тази сутрин" станаха водещия на сутрешния блок "Здравей, България".

Подкрепи Economic.bg