5 достъпни за живот карибски острова

На фона на пандемията от COVID-19 интересът към островната верига безспорно се е увеличил

5 достъпни за живот карибски острова

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Ежегодният доклад на International Living, сайт занимаващ се с проучване на места за живеене и работа по света, определи петте най-добри и достъпни места за живеене на Карибите през 2021 г. На фона на пандемията от COVID-19 интересът към островната верига безспорно се е увеличил, сочат данните.

Изпълнителният редактор на сайта Дженифър Стивънс посочи, че трафикът към Карибските острови се е увеличил с 225% само за месец януари, предава CNBC.

Ambergris Caye, Белиз

Ambergris Caye е най-големият остров до Белиз е предпочитан от хората заради факта, че се намира на Белийския бариерен риф, който предлага невероятен подводен свят за любителите на дайвинг спортовете. Островът е популярен и заради добрата си мобилна връзка, както и заради широкото интернет покритие.

Според International Living една двойка може да живее повече от комфортно на острова за около $2950 до $3150 на месец. В цената влизат разходите за наемането на къща или апартамент, транспорт, консумативи и лични разходи.

Roatán, Хондурас

Островът се намира само на 50 мили от северното крайбрежие на Хондурас и е популярен с дивите си плажове и факта, че няма по-високи сгради от 2 етажа. За 175 000 долара в Roatán може да се закупи къща с две спални и то на първа линия. Ако обаче не възнамерявате да закупувате имот, а само да си отпочинете няколко месеца, то тогава ще са ви необходими около 2000 – 2500 долара на месец. В цената влизат всички гореспоменати разходи.

Isla Mujeres, Мексико

Островът е известен с факта, че е само на 12 мили от Канкун и предлага на посетителите си бърз достъп до една от световните топ дестинации, но в същото време предоставя тишина, спокойствие и безлюдни плажове, които са на изчезване в Канкун.

Според International Living, ако искате да закупите жилище, което да бъде на първа линия, с две спални, две бани и паркомясто, ще ви струва около 230 000 долара. Месечните наеми пък варират между 700 и 1000 долара. За да живеете в Isla Mujeres, на месец ще са необходими около 2000 долара.

Las Américas, Доминиканска република

Las Américas предлага едни от най-добрите плажове в света. Доминиканска република е сред най-предпочитаните екзотични дестинации поради дългите си плажни ивици, вкусна храна и отлично обслужване на ниски цени. В есенните месеци могат да бъдат намери пакетни цени за 7-дневна екскурзия до острова, на база All Inclusive в 4- или 5-звезден хотел за 800 евро на човек.

Ако само екскурзия не ви е достатъчна, то може да живеете в Las Américas за около 2500 долара на месец (за двойка). Цената на жилищата в града варира между 100-150 хил. долара.

Isla Colón, Панама

Isla Colón  е изключително известна и посещавана дестинация, но местното население е успяло да съхрани обичаите си и да запази природата дива и непокътната.

International Living определя, че за една двойка ще бъдат достатъчни от $ 600 до $ 1200 на месец, за да живеят комфортно и да се наслаждават на благата, които им предлага Панама.

Коментари: 0