5 места, до които можете да пътувате през декември

5 места, до които можете да пътувате през декември

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Въпреки че светът отново е блокиран, голяма част от неговите красиви места са отворени и са в очакване на туристи. За тези, които имат желание да пътуват през следващите месеци, Forbes е подбрал екзотичен списък от 5 дестинации, на които има само слънце и вълни.

Доминиканска република

Островът предлага на своите гости красиви плажове и хубаво време. А най-важното е, че не е необходимо да представяте отрицателен PCR тест при влизане в страната. Освен това Доминиканска република поддържа ниски стойности на заразени и местното население е обнадеждено, че кризата при тях скоро може да приключи.

Снимка: Unsplash

Чили

След като дълго време беше затворена за посетители, страната от Южна Америка най-накрая отваря врати и то точно навреме за нейния летен сезон. Чили беше в блокада заради високите нива на заразени от коронавирус, но от месец част от ограниченията отпаднаха.

От 23 ноември пътниците ще могат да влязат в Чили през основното летище в Сантяго, при условие че носят отрицателен тест.

Освен това трябва да се вземе под внимание, че страната реши до 7 декември посетителите, които идват от високорискови страни, трябва да се самокарантират за 14 дни, дори и да имат отрицателен PCR тест. Така че съветът на Forbes е да изчакате до следващия месец, когато тази карантина отпадне.

В момента в страната се забелязва стабилна тенденция в броя на заразените.

Снимка: Unsplash

Перу

Още една страна, която наскоро започна да посреща туристи отново. Но за да се насладите на очарователните й забележителности и вкусна храна, трябва да представите отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди заминаването. Към момента няма карантинно изискване или други по-строги мерки.

Случаите на заразени от COVID-19 намаляват и страната върви към подобряваща се тенденция.

Снимка: Unsplash

Френска полинезия

Придобилата популярност през последните години група острови, които са част от Франция, изисква отрицателен тест, направен най-много три дни преди пристигането в страната, плюс здравна регистрация, която може да се попълни на място. Властите съобщават, че се стремят да направят влизането максимално лесно, но и безопасно.

Снимка: Unsplash

Хавай

След като месеци наред беше необходима карантина при влизане в страната, най-накрая тя отпадна. Ако искате да се потопите в атмосферата на една от най-желаните дестинации в света, трябва да представите отрицателен тест преди да влезете в страната. Ако нямате възможност да го направите преди да заминете, то летищата на острова са се погрижили за това и можете да го направите на терминала при кацане.

Общият процент на заразяване в Хавай е нисък и към момента няма наченки за покачване.

Снимка:Unsplash

Коментари: 0