5% ръст на туристите през юни

Повишението ще компенсира спада от първото шестмесечие, причинен от тежката зима

6636 ~ 1 мин. четене

5 процента ръст на туристите е отчетен през месец юни. Това съобщи Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма пред телевизия България он ер.

По думите му 5 процента увеличение ще има и за месеците юли и август. Според него атентатът на летище Сарафово няма да се отрази негативно на посещенията на израелските туристи у нас, дори напротив – очакванията са за увеличение на пътникопотока. Драганов добави, че израелските туристи са много доволни от България. 

Драганов посочи, че очакванията са летният сезон да приключи положително за българския туризъм. Това ще компенсира туристическия спад от първото шестмесечие, причинен най-вече от тежката зима у нас и в съседните ни страни.

Повече приходи в туризма ще има и заради по-високите цени на горивата. Така хората са подготвили повече пари за почивката си спрямо миналата година.

По думите му се появява нова тенденция в туризма - родната икономика започва да се стимулира все повече и от български туристи, които имат интерес към вътрешността на страната. Това се дължи на кулинарните специалитети, еко пътеките, реновираните селски къщи и отличните условия за отдих, които се предлагат там. 

Подкрепи Economic.bg