6% израелски туристи за миналата година

В момента гостите от страната, които почиват у нас, са хиляди

6632 ~ 1 мин. четене

През миналата година делът на туристите от Израел, посетили България, е бил 6.1%, съобщават от работната група по маркетинг и реклама към Националния съвет по туризма. В момента израелците, които са на почивка в морските и балнеолечебните курорти в страната са хиляди, се казва още в съобщението.

"Категорично осъждаме този безпрецедентен  атентат в историята на българския туризъм, какъвто България не познава в развитието си като туристическа дестинация, известна със своята сигурност и гостоприемство сред туристите от цял свят", се казва в становище на експертите.

"Подобни страшни инциденти, които все повече нарастват в Европа и света, няма да повлияят на известността и привлекателността на страната, която привлича десетилетия наред милиони чуждестранни туристи, включително и от Израел", допълват още от работната група.

Те подкрепят действията на създадения снощи кризисен щаб по възстановяване на нормалната обстановка в Бургас и региона, както и по обезпечаване спокойната ваканция на всички чуждестранни туристи.

От Националния съвет по туризъм изразяват съболезнованията си на семействата и близките на загиналите туристи и изразяват своята съпричастност към ранените.

Подкрепи Economic.bg