7 страхотни телефона, които обаче не успяха

Business Insider представя заслужаващи внимание устройства, които обаче по една или друга причина не станаха хит на пазара

3581 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
През годините сме виждали много компании, които правят наистина страхотни телефони, но те не стават популярни заради слаб маркетинг. Някои дори не успяват да се реализират на пазара, заради липса на инвеститорско доверие.

Nokia N9

Смартфонът на Nokia е единственият, който използваше операционната система MeeGo. След него на пазара се появиха устройствата, използващи Windows Phone. И въпреки своята уникалност телефонът не успя да се наложи, защото Nokia не сключи нито един договор с американски мобилен оператор, и реално американците не знаят за неговото съществуване.

Ubuntu Edge

Компанията-производител имаше нужда от 30 млн. долара, за да пусне телефона с Linux-базираната операционна система. За съжаление набраните едва 12 млн. долара бяха недостатъчни и смартфонът не беше реализиран.

Project S

Специалистите смятат, че смартфонът е имал бъдеще, но създателите му не успяха да намерят пари, за да го реализират на пазара. Някои смятат, че устройството не е предизвикало интереса на инвеститорите, заради използването на Android операционна система.

E Ink

Създателите на смартфона имаха революционната идея да използват екран без подсветка, какъвто използват Amazon в електронните си четци Kindle. Подобен екран би бил с ниска консумация на енергия. За съжаление не се стигна дори близо до реализиране на прототип.

YotaPhone

Идеята на създателите на YotaPhone беше още по-революционна. Телефонът трябваше да използва дисплея от E Ink в допълнение към LCD екран. По този начин потребителите трябваше да могат да преминават към дисплея без подсветка, когато искат да пестят батерия.

Tizen

Години наред Samsung се хвали с телефони, използващ собствената им операционна система Tizen. На пръв поглед устройствата са идентични с моделите Galaxy, но според анализатори те нямат шанс заради твърде малкото приложения, с които разполага.

Lenovo K900

Прекрасен телефон с 5.5-инчов дисплей и резолюция 1080p. Устройството е с две ядра и 2 GB RAM. Единственият проблем да не се знае почти нищо за устройството е, че то не се продава извън Китай.
Подкрепи Economic.bg