8 коалиции се регистрираха за изборите

От днес е достъпна и интернет страницата, на която всеки може да провери номера на избирателната секция и мястото на гласуване

140 ~ 1 мин. четене

В 17:00 ч. изтече крайният срок за регистрация на коалиции от партии за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 12 май. Общият брой регистрираните коалиции достигна 8, съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Днес документи за регистрация подадоха от Коалиция за България, които ще участват в познатия от предишното Народно събрание формат. При подаването на документите лидерът на БСП Сергей Станишев отново обяви, че целта им сега е "да освободят България от управлението на ГЕРБ".

Документи за съвместно участие в изборите подадоха партиите Демократи за силна България и Български демократически форум. Изненада предизвика фактът, че с тях не бяха представители на партия "Синьо единство" на Надежда Нейнски. Веселин Методиев обясни, че причината е организационна, тъй като новата партия има да урежда още документи. Той увери, че листите на коалицията ще е отворена и за хората на Надежда Нейнски.

Другата коалиция, която се регистрира днес, е "Горда България", в която влизат ГОРД на Слави Бинев, "Свободен народ" на Алексей Петров, ОБТ на Кръстьо Петков и партия "Защита". От коалицията обявиха, че ще предложат места в листите си и на някои от лидерите на протестите.

Освен публикуването на избирателните списъци на публични места, от днес е достъпна и интернет страницата, на която всеки може да провери номера на избирателната секция и мястото на гласуване.

Коментари: 0