8 неповторими места за гмуркане

Екипът на Economic.bg подбра някои от най-атрактивните и живописни дестинации за гмуркане по света

4142 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Едни от най-удивителните и невероятни места на планетата се намират под морското равнище. Разноцветните корали, голямото изобилие от риби, страховити акули или останки от древни корабокрушения са само малка част от нещата, които можем да видим в дълбините на големите водни басейни.

Червено море

Червено море е най-соленото на Земята, а в дълбините му се крие удивителен пъстър свят. В рифа Елфинстоун край град Марса Алан се срещат голямо изобилие от пасажи риба тон, сива рифова акула и много други.

Хотел Water Discus в Дубай

Мястото предлага невероятен изглед към Персийския залив, а стаите, които се намират на десетки метри под водата, имат изглед към коралов риф и обитателите на океана. Гмуркането в района е една от най-големите атракции, които предлага хотела.

Кораловият риф на Белиз, Австралия

Погледнат от високо, кораловият риф на Белиз изглежда като рисунка, a не като реално място. Вътрешността му е плитка и светлосиня на цвят, а отвъд него дъното рязко става дълбоко и тъмно. Подводният свят на това място е много богат и това го прави още по-предпочитана дестинация за гмуркане.

Сека делла Колумбара, Италия

Това е едно от най-добрите места за гмуркане в Средиземноморието. Стръмна, прекрасно декорирана стена, огромен пасаж от баракуди, групери, гигантски кехлибарени риби и останките от потънал кораб през 2005 г. са само част от безбройните незабравими гледки, които предлага това необикновено място.

Блу Хол, остров Гоз

Островът предлага изключително необичайно гмуркане в синята пропаст с видимост, която изглежда безкрайна и буквално създава усещането, че това място е самият край на света.

Диамантените скали, Ирландия

Заливът на ирландския западен бряг е добре прислонен и гъмжи от живот. Теренът е пълен със скали и прагове, а водата е наистина чиста.

Зеленото езеро, Австрия

Повечето снимки, направени в езерото, приличат на монтаж, тъй като дъното му разполага с планински пътечки, обсипани с чакъл и живописни картини. През лятото максималната дължина на езерото достига 12 метра.

Зенобия, Кипър

Мястото предлага живописно гмуркане сред стари останки на огромен ферибот, които започват на 15 метра дълбочина и достигат до 42 метра. Това е едно от най-добрите места в света за дайвинг на дълбочини за развлекателни цели.
Подкрепи Economic.bg