Alfa Romeo възобновява роудстъра Duetto

Ще бъде произвеждан в завода на Mazda, разположен в Хирошима

7088 ~ 1 мин. четене

През май Alfa Romeo и Mazda обявиха, че италианският автомобилен производител ще пусне нов модел на базата на новото поколение на роудстъра MX-5. При това и двата автомобила ще бъдат сглобявани в завода на Mazda, разположен в Хирошима. Двете страни съобщиха още, че колите ще се отличават по външния си вид и ще разполагат с различни двигатели. Производството на италианския автомобил ще започне през 2015 г., докато новият японски роудстър ще се появи на пазара през 2014 г.


Сега към тази информация се добавя нова. Световните медии пишат, че Alfa Romeo ще даде на своя роудстър името Duetto, използвано от компанията в периода 1970-1993 г. Автомобилът ще получи 4-цилиндров турбо двигател с работен обем 1,75 л със система за директно впръскване на горивото, използван в някои от моделите на концерна Fiat. Моторът може да развие мощност 250 к.с.


Агрегатът ще бъде куплиран с 6-степенна механична трансмисия или автоматична кутия с два съединителя с пера за смяна на предавките под волана. Казва се още, че Alfa Romeo предлага на  Mazda да използва този „автоматик” на новия MX-5, а японците от своя страна отказва услугата и продължава разработването на своята екологична предавателна кутия SkyActive-Drive.


Теглото на двата автомобила няма да бъде повече от 1043 кг, съобщи speed-press.

Подкрепи Economic.bg