Alpine A110-50 – берлинетата се завръща

Прототипът бе представен в Монако, следват гастроли към Фестивала на скоростта и Париж

7120 ~ 1 мин. четене

Както и обеща, Renault разкри официално всичко за новия си прототип под знака на Alpine. За да отпразнува 50-годишнината от създаването на емблематичната „берлинета“ Alpine A 110, дизайнерът на Renault Ян Жарсал и Аксел Брьон, директор отдел концепции и шоукари, реинтерпретираха по нов начин стилистичните кодове на култовия автомобил и създадоха юбилейния прототип Renault Alpine A110-50, като вкараха в него някои черти от концептуалния DEZIR, съобщава агенция SpeedPress.

Резултатът е карбонова каросерия с флуидни линии, хванали светлината по такъв начин, че създават впечатлението от непрекъснато движещ се автомобил. Жълти LED-светлини придават едновременно съвременно и носталгично излъчване на прототипа.

Размерите на прототипа са дължина 4330 мм, широчина 1961 мм и височина 1230 мм. Масата му е 880 кг, а резервоарът – 30 л. Засега от компанията не коментират бъдещето на прототипа, но от началото на годината непрекъснато се говори за завръщането на марката Alpine. Концепцията дебютира този уикенд в Монако, ще дефилира и на Фестивала на скоростта в Гудууд, а през септември ще бъде показана на салона в Париж.

Отдавна се говори, че Renault иска да възроди спортната си марка Alpine. Последният такъв  автомобил е А610 и той бе свален от конвейера през 1991 г.

Подкрепи Economic.bg