„Анонимните“ атакуват израелски сайтове

Хакерската група поде кампания „OpIsrael“ в защита на палестинците в Ивицата Газа

Международната хакерската група "Анонимните" извърши редица успешни атаки срещу израелски интернет сайтове.
Акцията им, наречена OpIsrael,  е насочена срещу израелската военна операция в Ивицата Газа.

Късно снощи започна блокирането на стотици сайтове, включително и това на Министерството на външните работи.
Намесата на хакерите направи една част от сайтовете недостъпни, на други пък бяха публикувани про-палестински съобщения. В пост на "Анонимните" в Twitter се казва, че групата е успяла да пробие защитата на "Машав", програмата за международно развитие на външното министерство.

Хакерската общност обяви, че е започнала операцията "OpIsrael" заради заплахи от страна на израелското правителство за ограничаването на телекомуникационни връзки в размирния регион.

"Ние сме "Анонимните" и никой не спира интернет достъпа пред очите ни", се казва в тяхно съобщение.

Групата предупреди израелското правителство да не отрязва интернет достъпа на хората и да прекрати военните операции в Газа. В противен случай Израел ще усети "в пълна степен необуздания гняв на "Анонимните", гласеше предупреждението им.

Часове след тази декларация, "Анонимните" публикуваха списък на 87 страници, за които се твърди, че са били повредени при операцията "OpIsrael". На голяма част от началните страниците на тези сайтове бяха поместени съобщения в подкрепа на "Хамас" и палестинците.

Хакерската група публикува и пакет от информация за хората в Ивицата Газа, в която подробно се описват алтернативни начини, по които местните могат да общуват, ако телекомуникационните връзки са отрязани.

Коментари: 0