Archos навлиза на пазара на смарт часовници

Компанията ще конкурира лидера Pebble с двойно по-ниска цена

392 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Френската компания Archos, която е един от популярните доставчици на таблети, планира да навлезе на пазара на смарт часовници. Първите си устройства компанията ще представи на изложението CES 2014 в Лас Вегас от 7 до 10 януари.

Умните часовници на Archos ще работят под управление на операционни системи Android и iOS и ще могат да взаимодействат със смартфони и таблети на компанията. Акцентът в разработката на новите устройства е поставен върху простотата и функционалността, пише technews.

Часовниците на френската марка ще могат да управляват работата на медийния плейър и други приложения. Те ще могат да играят ролята на фитнес асистент, който проследява физическата активност на потребителя.

Новите устройства на Archos щe наподобяват на едни от най-популярните смарт часовници в момента на пазара - Pebble, но ще бъдат почти двойно по-евтини. Цената им ще е около 80 долара, в сравнение със 150 долара за Pebble.

На изложението във Вегас френската компания ще покаже и CES 2014 компактни монитори за следене на показателите на организма. Blood Pressure Monitor ще мери кръвно налягане и сърдечен пулс. Activity Tracker пък отчита направените стъпки, изразходваните калории и други показатели.

Коментари: 0