Разследват двама депутати от ДПС

Делата срещу Щерьо Щерев и Петър Ангелов са за участие в организирана престъпна група

100 ~ 1 мин. четене

След Христо Бисеров, още двама депутати от ДПС са разследвани. Този път - за участие в организирана престъпна група, съобщава в."Сега", позовавайки се на прокуратурата. Това са народните представители Щерьо Щерев и Петър Ангелов.

Първият е обвиняем за участие в организирана престъпна група и превеждане на суми извън страната чрез използване на фалшиви документи. Делото му обаче не се води от спецпрокуратурата, която работи по дела срещу организирани групи, а от Софийската градска прокуратура. След като разследването приключи, материалите най-вероятно ще бъдат внесени в спецсъда. "В момента предстои прецизиране на обвиненията", обясни пред "Сега" говорителят на СГП Зорница Таскова. Имунитетът на Щерев бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров в края на юни. Тогава самият депутат обясни, че е изненадан и че сам ще се откаже от защитата си.

Избягване на данъчни задължения за над 4 млн. лв. и участие в организирана престъпна група пък е обвинението срещу Ангелов. Това дело се води от спецпрокуратурата. Според разследващите той е участвал в престъпна група с ръководител Красимир Велинов, който е счетоводител. Плащането на задължения е избягвано чрез схема от фиктивни сделки. Разследващите смятат, че именно Велинов е представял фактурите пред данъчните. Интересното в този случай е, че обвинението на Ангелов е повдигнато на 28 март 2013 г. Въпреки това обаче той попада в листите на ДПС и е избран за народен представител 2 месеца по-късно.

Коментари: 0