Атанасова обеща най-високи технологии в здравеопазването

Разработени са проекти на стойност 148 млн. лв. за обновяване на лечебните заведения с фокус онкологичните заболявания, каза здравният министър

3611 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

До края на 2013 г. в България ще могат да се ползват най-високите технологии от световната медицинска практика. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова в ефира на bTV. По думите на министър Атанасова, един от големите приоритети в министерството е диагностиката и лечението на онкологичните заболявания.

Тя припомни, че още през 2009 г. правителството е приело концепция за борба с онкологичните заболявания и се работи непрекъснато в тази посока. Разработени са проекти с помощта на европейските фондове на стойност 148 млн. лв. за обновяване на лечебните заведения с фокус онкологичните заболявания. Проектите са стартирани и до края на настоящата година се очаква да бъдат финализирани, допълни тя. Друг голям проект, също финансиран от Европейския съюз - „Спри и се прегледай", е насочен към диагностика на онкологичните заболявания.

Като основни приоритети на министерството до края на мандата Десислава Атанасова посочи реализирането на проекти с европейско финансиране, инвестиции в лечебните заведения, превенция на заболяванията и подобряване качеството на здравеопазването.

Подкрепи Economic.bg