Безработни масово пращат CV-та с правописни грешки

80% от кандидатите прикачат в автобиографиите си снимки от плажа или в цял ръст

304 ~ 1 мин. четене

Голяма част от кандидатите за работа не са допускани до конкурсите, заради правописни грешки в CV-та си. Това обяви управителят на “Джоб Тайгър” Светозар Петров, който презентира участниците на 10-ото, юбилейно издание на Дните на кариерата на панаира в Пловдив, предаде kmeta.bg. 42 фирми ще предложат работни и стажантски места за студенти и млади специалисти на форума,който стартира на 1 април.

“Младите хора все още не са се научили да пишат автобиографии и да подготвят нужните документи за работа. Снимката следва да е портретна, а в 80 % от случаите пращали снимки от плажа, от дискотеката или пък в цял ръст. Ние не сме модна агенция”, обяснява Петров.

За повечето работодатели грамотността на кандидатите била от решаващо значение, независимо за каква позиция става дума. Изрядни били 20% от автобиографиите.

Предстоящият форум очаква посетители от групата на студентите или наскоро дипломирали се млади специалисти. Участието им в Националните дни на кариерата е безплатно. По време на срещите те могат да се запознаят в детайли с изискванията на фирмите, да получат съвети за това как се пише мотивационно писмо и как да се държат по време на интервю.

Подкрепи Economic.bg