Билетът за метро дава и 2 часа безплатен паркинг

След това ще се плаща по 0.50 лв. на час

292 ~ 1 мин. четене

Билетчето за метрото ще осигурява и до 2 часа безплатен паркинг в буферните паркинги на столичното метро. Това е една от промените, които се предвиждат след промените на цените от 1 утре, 1 февруари. За всеки следващ час ще се плащат по 0.50 лв.

От Столична община съобщиха, че хората с редовна персонална месечна, тримесечна, шестмесечна или годишна карта за всички линии на обществения транспорт ще могат да използват картата и за паркирането на един автомобил в паркингите безплатно в рамките на работното време на метрото. Всеки следващ час ще е по 0.50 лв.

Цената за паркиране на буферен паркинг без ползването на услугата "Паркирай и пътувай със софийското метро" ще е 1 лев на час.

За да се ползват новите цени и услуги за паркиране на пътниците в обществения транспорт е необходимо всеки да представя билета за паркиране и превозния си документ в пунктовете за продажба на билети в метростанцията. В зависимост от вида на картата, пътникът ще получава и бонусите за престоя на автомобила му в паркинга, уточняват от общината.

Подкрепи Economic.bg