Екоминистерството си раздало 1.7 млн. лв. бонуси

Икономическото и финансовото отказали да дадат информация за раздадените допълнителни материални стимули

100 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

В Министерството на околната среда и водите е разпределена най-голяма сума за бонуси - 1.7 млн. лв. Това показва справка за разпределените допълнителни материални стимули за 2012 г., поискана от Дарик радио по Закона за достъп до обществена информация. Финансовото и икономическото министерство, както и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) са отказали достъп до информация.

 Малко под 800 хил. лв. са раздадени в Министерството на транспорта, а малко повече от тази сума - във външното министерство. В Агенция "Пътна инфраструктура" бонусите са близо 900 хил. лв.

В Сметната палата пък допълнителни стимули не са раздавани. Според дадената информация в министерството на вътрешните работи, здравеопазването и земеделието, бонуси също не са получавани.

В образователното министерство са получили бонуси в размер на близо 55 хил. лв. В спортното министерство са раздадени близо два пъти повече. Малко повече от 142 хил. лв. са бонусите във военното министерство, а в Министерството на културата бонусите са 344 600 лв. Двойно повече е общата сума в регионалното министерство - 630 хил. лв.

Подкрепи Economic.bg