Битката Max Payne срещу Diablo 3

Макар феновете на Diablo 3 да очакваха с нетърпение неговия релийз, играта остана втора в класациите с 8000 продажби по-малко от Max Payne

След скорошния си дебют, Max Payne 3 щурмува  седмичните класациите на Великобритания, задминавайки игри като Diablo 3 и FIFA Street. Макар феновете на Diablo 3 да очакваха с нетърпение неговия релийз, играта остана втора в класациите с 8000 продажби по-малко, съобщава digital.bg. Наблягайки на драматичния край за сезона на Висшата лига и вдъхновени от финалите за шампионската лига и Евро 2012, професионалистите от ЕA Games финишираха трети с FIFA Street. След тях се наредиха Sniper Elite V2 и FIFA 12, съответно на 4-та и 5- та позиция в британската класация UK All Format Gaming Chart, събщават от DIGG.

Битката за шесто и седмо място беше оспорвана, но цифрите бяха категорични и поставиха Prototype 2 Call of  Duty:Modern Warfare 3 на съответните места, а  играта на EA Games – Battlefield 3 изостана на 8-мо място. На 9-то място се изкачи продукцията на Ubisoft – Assasin’s Creed Revelation, десятката беше завършена от Mario and Sonic at the London 2012 Olympic Games.

Очаква се в края на тази седмица някои от игрите да вземат по-предни позиции. Почти сигурно е, че челната тройка ще бъде поведена от Diablo 3, който до момента е продаден в над 3.5 милиона копия, изключвайки промоционалните  издания. Играта е хит сред истиниските геймъри, някои от които успяват да я превартят само за 7 часа.

Коментари: 0