Борисов: "Млад, красив, висок.. само за мен се сещам"

Така лидерът на ГЕРБ коментира информацията за евентуален следващ отцепник от парламентарната си група

Цитат на деня:

3728 ~ 2 мин. четене

Чух, че следващият напуснал ГЕРБ ще е висок, умен, красив..., но освен мен за друг не се сещам?!". Това каза лидерът на партията Бойко Борисов в интервю за "Седмицата" на "Дарик". Преди дни лидерът на "България без цензура" Николай Баресов обяви, че още един депутат ще напусне парламентарната група на ГЕРБ, за да се присйедини към неговата партия и използва именно определенията "млад, висок, икономист".

Политическата отговорност в спечелилата изборите партия трябва да се носи от нейния председател, това е най-логичното за една партия, другото е бягане от отговорност, коментира още Борисов. Според него премиерът Пламен Орешарски не носи никаква политическа отговорност и не управлява.

„Той не може да си направи една смяна и да си назначи един човек в управлението, без да го съгласува с БСП и ДПС. Няма по-голяма лъжа и лицемерие от това да си политически лидер на една партия, тази партия да управлява, и да се слага друг за премиер. Но при положение, че има ГЕРБ, хората имат ясна алтернатива на това управление", каза Борисов.

За промените в ГЕРБ Борисов каза, че новите заместник-председатели са деца на партията. "Фандъкова от директор на училище, виждате после какво направи за столицата.

Димитър Николов показа как от един сравнително изостанал град живеене направи най-добрият гад за живеене.

Аз с Цветанов ясно съм се разбрал, ако си невинен, оставаш в партията, ако е виновен, сам ще си тръгне. До този момент никой не може да ме убеди в неговата вина, коментира Борисов.

Той посочи като много възможен водач в листата за евроизборите Томислав Дончев: „Искаме за евроизборите да участват хора, които са запознати с европейската действителност, с еврофондовете и е много важно водачът да бъде дете на партията, да бъде отгледан от партията, да го обича партията, за да може хората да гласуват за него, за да може и хора, които не са симпатизанти, да искат да гласуват също за него", каза Борисов.

Подкрепи Economic.bg