Борисов открива цех за касови апарати

Инвестицията е за 3 млн. лв. и ще разкрие 120 работни места

6916 ~ 1 мин. четене

Нов цех за производство на касови апарати и електронни устройства в Габрово ще бъде открит днес от премиера Бойко Борисов. В предприятието ще бъдат разкрити общо 120 работни места, предаде Стандарт Нюз.

Инвестицията в базата възлиза на 3 млн. лв.

На събитието ще присъстват и министърът по управление на евросредствата Томислав Дончев, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и кметът на Габрово Таня Христова.

По-късно през деня премиерът ще открие и реконструираната крайречна улица „Аврам Гачев”. Улицата е обновена по проект „Създаване на привлекателна физическа среда на град Габрово чрез интегрирани мерки за градско възстановяване и развитие", финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.  Общата стойност на договора възлиза на 3 954 375,61 лв., от които 217 570,80 лв. са средства на Община Габрово.

По проекта са рехабилитирани паркови площи, благоустроени са подходи, междублоково пространство и детска площадка до Спортна зала „Орловец”, мост „Игото“, изградени са обществени паркинги в близост до идеалния център, възобновено е съществуващото и е монтирано допълнително енергоспестяващо осветление, изградена е охранителна система за наблюдение с 15 нови камери.

Подкрепи Economic.bg