Борисов притеснен от протестите

Според бившия премиер сегашното правителство няма антикризисни мерки

196 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Като гражданин съм разтревожен, че всеки ден десетки хиляди излизат по площадите в България, че се правят безумни назначения. Не е нужно, както вчера Пламен Орешарски ходи до Брюксел - да му кажат там, че има проблем. Проблемът се вижда всяка вечер. Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейския парламент (ЕП) Мартин Шулц.

Двамата не са обсъждали възможността Сергей Станишев да напусне предсрочно поста на президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), заради провал в България, поясни Борисов, цитиран от Фокус.

Според лидера на ГЕРБ правителството на Пламен Орешарски няма антикризисни програми. "Това да дадеш еднократно помощ, да похарчиш някакви пари, които все още има в бюджета, без никаква пенсионна реформа, да спреш по-точно пенсионната реформа, да говориш месеци наред за енергетика, а всъщност ти да си източил парите чрез "Белене" и "Цанков камък" - това са глупости", категоричен е Бойко Борисов. Според него се вижда, че няма никакви антикризисни мерки.

По повод издигнатата от ПЕС кандидатура на Шулц за следващ председател на Европейската комисия (ЕК) Борисов коментира, че първо трябва да минат изборите догодина за Европейски парламент и тогава едва да се говори по тези теми. Европейската народна партия (ЕНП) също е обсъждала процедурата за издигане на кандидат на свой кандидат.

Подкрепи Economic.bg