КТБ има 6 министри в правителството, твърди Дончева

Делян Пеевски е номинация на Сергей Станишев, не на Ахмед Доган

3599 ~ 1 мин. четене

Корпоративна търговска банка (КТБ) диктува правителството. Има шест министри на КТБ. Това заяви в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия Татяна Дончева, бивш депутат на БСП.

Тя изреди петима министри, които са назначения на КТБ. Според Дончева сред министрите на банката в кабинета на Пламен Орешарски са Десислава Терзиева (министър на регионалното развитие), Иван Данов (министър на инвестиционното проектиране), Цветлин Йовчев (министър на вътрешните работи), Драгомир Стойнев (министър на икономиката и енергетиката) и Петър Чобанов (министър на финансите). "Чобанов е номинация на Орешарски, но с одобрението на Корпоративна", твърди Татяна Дончева.

По думите й заради Делян Пеевски е бил променен Законът за ДАНС, като е била намалена възрастта за председател. "Законът е обнародван същата сутрин. Президентът Росен Плевнелиев е щял да наложи отлагателно вето. Вечерта в 12 ч. председателят на парламента разбира, че ще се гласува такава точка. Печатането на Държавен вестник е започнало в 3 ч. през нощта. Защо се налага това", коментира Татяна Дончева.

"Делян Пеевски е кандидатура на самия Станишев, не е на Ахмед Доган", категорична е Дончева. Според нея кандидатурата е издигната заради икономически интереси още от времето на "Тройната коалиция" на кръга Росен Карадимов-Моника Йосифова-Делян Пеевски.

Татяна Дончева е убедена, че оставката на Сергей Станишев като лидер на БСП ще успокои ситуацията и протестите ще стихнат.

Подкрепи Economic.bg