България е в топ 10 на туристическите дестинации за руснаците

През това лято най-посещаваната страна от руснаци е Турция

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

България запазва 8-то си място в класацията на най-популярните туристически дестинации за руснаците през летния сезон на 2013 г., сочат данни на маркетинговата система Турмаркет.Инфо, която наблюдава развитието на руския туристически пазар. Туристическият поток на руски туристи към страната ни тази година е отбелязал 35% увеличение, отчита руската статистическа агенция Росстат.

Най-желаните през това лято са били почивките за деца в лагери, като търсенето в това направление е по-голямо от предлагането. Още през април местата в най-популярните детски лагери в България са били разпродадени, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Класацията за най-посещавана туристическа дестинация от руснаци се оглавява за втора година от Турция, следвана от Гърция, Испания, Египет, Кипър, Тайланд, Тунис. След България в ТОП 10 се нареждат Италия и Черна гора. Хърватия, която миналата година е заемала 10-то място в класацията, тази година се нарежда на 14-то място заради въвеждането на визов режим с Русия, тъй като страната влезе в Европейския съюз.

Подкрепи Economic.bg