Чужденци удължават ваканциите си у нас

Заради атентата полетите от летището във Варна са претоварени

6738 ~ 1 мин. четене

Руснаците и германците ще карат двойно море у нас заради атентата в Бургас. Чужденците масово удължили ваканциите се заради претоварените полети на летище Варна в следствие на самоубийствения атентат на летище „Сарафово”, предаде Стандарт Нюз.

Допълнителни мерки за сигурност са взети и в Албена, където администрацията обяснява на туристите какво се е случило в Бургас.

От управата на курорта обясниха, че сред гостите няма паника, като са взети всички мерки за тяхната безопасност. Всеки, който желае, може да се информира както от администрацията на хотела, така и чрез интернет, както и чрез телевизията.

„Не се притесняваме от терористични атентати. Тука е спокойно. Разбрахме какво се е случило от телевизията и роднини ни звъняха по телефона. Но в курорта и дума не може да става за паника. Тук е спокойно, хората се забавляват и единствено съжаляват за терористичния акт. България е една от най-спокойните държави. Никога не сме предполагали, че тук може да се случи такова нещо, но нямаме намерение да си ходим, тъй като всички ни уверяват, че мерки за сигурност са взети и опасност от нови атентати няма”, обяснява 32-годишната Нике Хайнс. Тя почива от 7 дни в Албена и смята със семейството й да останат още 10 дни. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg