Daimler строи завод в Китай за 2 млрд. евро

Компанията планира да удвои удвои производството си в Китай до 200 хил. бройки годишно , а до 2015 г. продажбите на компанията да в страната да достигнат 300 хил. бройки

3662 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Германският производител на автомобили с марката Mercedes-Benz –Daimler,  възнамерява да инвестира 2 млрд. евро в изграждането на най-големия си завод в Китай. Това съобщи говорителят на компанията в Китай Хибертус Троска, цитиран от Bloomberg.  С предприемането на тази стъпка Daimler планира да навакса изоставането си от BMW и Audi на най-перспективния световен пазар.

Daimler планира да удвои производството си в Китай до 200 хил. бройки годишно , а до 2015 г. продажбите на компанията да в страната да достигнат 300 хил. бройки. Най-големите конкуренти на автомобилния производител Audi и BMW, достигнаха това ниво през 2011 и 2012 година.

„Ако не постигнем успех в Китай, нашата цел да станем световен лидер ще е ,много трудна за постигане. Осъзнаваме, че трябва да подобрим представянето си в страната в сравнение с конкурентите”, заяви Троска. По думите му ако компанията постигне заложените цели, Китай ще се превърне в основният й пазар. Към момента той е на трето място след Германия и САЩ.

От Mercedes предвиждат да произвеждат 20 нови и обновени модела в Китай, в това число и новите E-class и S-class. Компанията планира да направи продукцията си по-достижима за китайските потребители.

Подкрепи Economic.bg