Далай Лама се регистрира в Instagram

Духовният водач дебютира в социалната мрежа със снимки с полицаи и Барак Обама

292 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Духовният лидер на будистите и бивш потомствен монарх на Тибет Далай Лама се регистрира в популярното по света приложение Instagram, съобащава Forbes.ru.

Към момента на страницата има над 9 500 "юзъри", които са се подписали за обновленията на Далай Лама. Самият духовен водач обаче засега не е добавил никой в „лентата“ си в Instagram.

В профила на Далай Лама са публикувани засега само 16 снимки. На всяка от тях той е изобразен с известни лияности и обикновени хора и почитатели по света. Би Би Си Russian дава примери като пояснява, че има и снимки както с обикновени полицаи, така и с президента на САЩ Барак Обама, с който наскоро (на 21 февруари) се срещнаха за трети път.

На последната снимка Далай Лама представа известния американски телевизионен водещ Лари Кинг, чиито интервюта със знаменитости се следят по целия свят. Всички снимки са подписани на английски език.

Далай Лама е доста активен в социалните мрежи. Още през 2010 г. е създал акаунт в микроблога Twitter. През 2012 г. го последва и папа Бенедикт XVI. 

Подкрепи Economic.bg