Dell прави по-модерни наследници на таблетите си

Устройствата се очакват до края на 2013 г.

3743 ~ 1 мин. четене

Един от най-големите производители на персонални компютри на планетата - американската корпорация Dell подготвя наследници на двата таблета, които продава в момента. И двете устройства ще са в операционната система Windows 8 на Microsoft Corp. По този начин Dell правят опит да разширят присъствието си на пазара на таблети. Компанията се очаква да представи новите устройства до края на 2013 г., съобщи digital.

Информацията е публикувана от вицепрезидента и генерален мениджър на мобилната дивизия на Dell Стив Лала, който в интервю споделя, че Dell се интересуват от премиерата 10-инчови или по-големи устройства, които се отличават и с елегантен дизайн.

В момента технологичната компанията продава два таблета - XPS 10, който оперира с Windows RT OS и Latitude 10, работещ с платформата Windows 8 Pro OS. Наследниците и на двете устройства ще са с по-големи дисплеи, въпреки че засега точните размери не са ясни. Dell разработват и нови лаптопи и хибриди с Windows 8 OS, които са много по-леки и тънки от настоящите продукти на пазара.

Подкрепи Economic.bg