Девета поредна вечер на протести срещу кабинета

Събралите се недоволни в "триъгълника на властта", скандират "Оставка", развявайки българския трибагреник

Снимка: БГНЕС

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Започналите миналия петък масови протести в страната след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС продължават с пълна сила и тази вечер. Деветият пореден ден на протести отново събра хиляди пред Министерски съвет в София, които скандират срещу правителството на Пламен Орешарски и спорните назначение на кабинета, който се подкрепя от БСП, ДПС и "Атака".

Събралите се недоволни в "триъгълника на властта", скандират "Оставка", развявайки българския трибагреник. Протестиращите носят и плакати, а на част от тях се четат надписи като "Контрадемокрация - това е философията на гражданите срещу вас - политиците", "Полицията е с нас, преговаряме с армията". Последните лозунги са израз на подкрепата, която протестиращите изразяват към органите на реда, които от своя страна подеха инициатива да носят жилетки, на които пише "Антиконфликт".

Заради поредната вечер на протести в София са затворени редица ключови булеварди и кръстовища в столицата.

Рано сутринта, по време на срещата на Партията на европейските социалисти (ПЕС), също имаше протести срещу подкрепяното от БСП правителство.

В социалната мрежа Facebook протестиращите в Турция изразиха подкрепя за българите, излизащи по улиците в последните дни.

Подкрепи Economic.bg