Договорихме още 400 разрешителни за превози за/от трета страна

Обсъждахме периода на транзитен път до Западна Европа и обратно до Турция, така че нашите водачи да не бъдат повече спирани, когато този период е по-къс от турските превозвачи, обясни транспортният министър Данаил Папазов

380 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

България е договорила 400 допълнителни годишни квоти разрешителни за превози за/от трета страна. Това каза министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, който е разговарял по тази тема с турския си колега Бинали Йълдъръм в рамките на 11-тия транспортен форум в Истанбул. В него са участвали над 15 министри на транспорта, а българският министър е провел двустранни срещи и със своите колеги от Чехия, Косово, Грузия и Македония и други.

"Ние поискахме да ни бъдат отпуснати допълнително 400 разрешителни за трета страна и догодина нивото на разрешителните вече да стане на 1500. Също така обсъждахме периода на транзитен път до Западна Европа и обратно до Турция, така че нашите водачи да не бъдат повече спирани, когато този период е по-къс от турските превозвачи", каза още Папазов.

От своя страна, министър Йълдъръм е поставил за обсъждане проблема с транзитните пътища, които да бъдат осигурени, предвид огромния и непрекъснато нарастващ поток товарни автомобили, превозващи турски товари към Централна Европа в посока Западна Европа. Министър Данаил Папазов е обещал съдействие при обсъждането и разрешаването на този казус. След края на срещата министрите Папазов и Йълдъръм се обединиха около мнението, че разговорите са протекли в дух на добросъседство и конструктивен диалог.

"Поискахме да направим работна среща във Варна, вече на експертно ниво, която да завърши с протокол, особено за автопревозите между двете страни на 17, 18 и 19-ти", обясни министърът, цитиран от БНР.

Подкрепи Economic.bg