Дол: Излизането от кризата минава през инвестиции

Изключително важно е и укрепването на публичните финанси, убеден е председателят на ЕНП

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

От тази криза можем да излезем укрепнали по два начина - благодарение на инвестициите и укрепване на публичните финанси. Това каза в приветствието си на Националната конференция на ГЕРБ Джоузеф Дол, председател на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП)

"Впечатлен съм от инвестициите в България, част от които с европейски пари - видях метрото в София и километрите започнати магистрали. Браво на вас! Големите инфраструктурни обекти дават хляб на над 5000 работници. Поздравявам ви и за управлението на публичните финанси. Сигурността в България в момента минава през втори мандат на ГЕРБ, каза Дол на конференцията на партията, която управляваше до февруари 2013 г.

Европейският политик припомни, че правителството на Бойко Борисов е успяло да договори 2 млрд. евро повече за българското земеделие. Дол добави, че европейският бюджет за периода 2014-2020 г. е за инвестиции - 94% се връщат в страните-членки под формата на инвестиции.

Той призова ГЕРБ да продължат да развиват транспортната инфраструктура, да подкрепят малките и средни предприятия и да се борят с младежката безработица.

"България е важен партньор и член на Европейския съюз (ЕС). След 2009 г. доверието към България от европейските институции се върна. Преди това България не вдъхваше доверие, а еврофондовете бяха замразени. Вие прекъснахте този порочен кръг. Поздравявам ви за това", каза още Джоузеф Дол.

Подкрепи Economic.bg